Assortiment 

Er zijn geen producten in deze categorie .

subcategorieën

Hollands Rundvlees

Traditioneel Hollands rundvlees

Het Hollandse rundvlees is het rundvlees, waar de slager van oudsher om bekend stond. De trots van elke slager. Vroeger ging de slager op maandag naar het slachthuis om het beste rundvlees voor zijn klanten uit te zoeken. Tegenwoordig gaat dit heel anders, hoewel er wel heel veel overeenkomsten zijn.

Boer methorst

Jaap van prooijen, inmiddels al meer dan 35 jaar slager en vakman, koopt zijn vrouwelijk rundvlees in bij boer Methorst in de Glind (Barneveld). Vroeger ging Jaap dit zelf uit zoeken, maar inmiddels weet boer Methorst exact wat Jaap wil en zorgt hij ervoor dat er iedere week vers vrouwelijk rundvlees afgeleverd wordt. Elk rund wat bij ons binnenkomt, wordt door de slager gecontroleerd op malsheid, kleur en marmering, om u het beste en lekkerste stukje rundvlees te kunnen garanderen.

Smaak en structuur van het rundvlees

Het Hollands rundvlees is heel anders dan het Black Aberdeen Angus rund. Dit rundvlees is wat de gemiddelde Nederlander graag wil, mager en mals. De slager zorgt ervoor dat alle delen uit het rund helemaal worden afgevliesd en ontvet, om een prachtig, mager stukje rundvlees over te houden. Wij kiezen bewust voor vrouwelijk rundvlees, vanwege de malsheid, smaak en de rijpheid wat zorgt voor een klein randje vet.

Groeiproces en voeding van het rund

Boer Methorst is een echte boer in hart en nieren, met liefde voor zijn vee. Daarom krijgen de runderen een speciaal voermengsel dat hoofdzakelijk bestaat uit maïs, aardappel, bierborstel en andere essentiële voedingsstoffen. En zeker zo belangrijk voor de runderen is de groeiperiode in de stal, maar ook in de wei, waar het vee de kans krijgt om te werken aan de spierontwikkeling en het benengestel.

Black Aberdeen Angus...

Een zoektocht naar nieuw vlees

Uw slager is door de jaren heen gaan zoeken naar andere soorten vlees, om u te kunnen blijven verrassen. Na een intensieve zoektocht, zijn wij terechtgekomen bij het Black Aberdeen Angus rundvlees van Scotch Beef. Dit keurmerk heeft ons echt weten te overtuigen vanwege de unieke smaak, wat gecombineerd wordt met een verantwoorde herkomst.

Over Scotch Beef

Generaties boeren met passie voor kwaliteit werken in harmonie met de natuur om de vertrouwde kwaliteit van Scotch Beef te waarborgen, waarbij nationale en Europese richtlijnen de herkomst van Schots vlees garanderen.
Rijping is voor Scotch Beef misschien wel het belangrijkste ingrediënt; rijping draagt bij aan de uitstekende smaak en textuur van het vlees.

Aberdeen Angus bekend om de smaak

Schotland is de bakermat van vele beroemde vleesrassen. Een van de bekendste rassen is de Aberdeen Angus, bekend om zijn malsheid, smaak en sappigheid. De runderen hebben een overvloed aan ruimte en ongerepte natuur waar zij vrij kunnen rondlopen en naar hartenlust kunnen grazen. Er wordt traditioneel geproduceerd met echte geharde vleesrassen die prima bestand zijn tegen het weerbarstige Schotse klimaat.

Smaak en structuur van het Schotse rundvlees

Het Black Aberdeen Angus rundvlees is, in tegenstelling tot het Hollands rundvlees, meer vettig van aard, smaak en karakter, maar misschien is dit juist wel de kracht. Door de marmering en het vet krijgt dit rundvlees een heerlijke structuur, een stevige bite en ongekend veel smaak. Voor de echte vleesliefhebber is dit een echte must. Alle delen zijn even smaakvol, zowel de luxere delen als de rib-eye en de ossenhaas, maar ook de stooflappen en de sucade.

Varkensvlees

Bewust varkensvlees eten

Kies je bewust en hou je van eten? Geniet je van een goede rauwe ham, pittige salami of een overheerlijke sparerib? Het Duurzaam Varkensvlees dat je koopt bij specialiteitenslagerij Jaap van Prooijen voldoet aan jouw eisen: smaakvol vlees met oog voor dier én milieu.
Wij zijn trots dat we je dit nieuwe, pure product kunnen aanbieden, en zijn blij dat we echt kunnen garanderen dat we weten waar ons varkensvlees vandaan komt.

Het Varkensras

Het grootste deel van onze duurzame varkens is van het, oorspronkelijk Belgische, Piétrain-ras. Dit is een varkensras met een stevige bouw, dikke billen, maar toch een laag vetgehalte. Het is een van de meest gespierde varkensrassen en wat ons betreft de meest smaakvolle!

Boeren met hart voor hun dieren

Het begon allemaal in 1997 op een boerderij in Valkenswaard, waar de boer besloot om het vlees op zijn boerderij te verduurzamen. Hij stelde strengere eisen aan zijn stallen, waardoor het klimaat in de stallen beter werd, de varkens gezonder en het vlees van aanzienlijk betere kwaliteit. Dit initiatief sprak meer boeren in het land aan. Inmiddels werken al meer dan 300 boeren door heel Nederland op deze manier aan Duurzaam Varkensvlees. Dit zijn geen megagrote superboerderijen, maar vooral familiebedrijven. Boerderijen waar het gezin én de dieren bij elkaar op het terrein wonen.

Zorg voor dier én milieu

Duurzaam betekent bij onze boeren dat ze zich richten op dierenwelzijn én milieu. Met deze innovatieve aanpak zorgen onze boeren er voor dat de varkens gezonder zijn en een goed leven hebben. Dat begint al bij de zwangere zeug en de biggen. Bovendien gaan al onze boeren slim om met energie en waar mogelijk wordt er zelfs zelf energie opgewekt. Inmiddels besparen ze zo al meer dan 40% op energie.

Lamsvlees

Nieuw-Zeelands lamsvlees staat voor kwaliteit. Doordat de lammeren daar in hun natuurlijke omgeving en in alle vrijheid kunnen opgroeien is deze kwaliteit zeer constant. Ons lamsvlees is afkomstig van het Nieuw Zeelandse Romney lam een lang harig ras met zijn oorsprong in Kent south east England.

Lamsvlees is gezond, vet- en caloriearm en bevat veel essentiële voedings-stoffen.

Al ons lamsvlees krijgen wij vers gevacumeerd binnen. Wel is het aan te raden van te voren te bestellen, om het lamsvlees zo vers mogelijk te kunnen leveren.

Kip

Naast slager zijn wij ook poelier. U kunt bij ons terecht voor heerlijk kippenvlees. De kipfilet die u bij ons in de toonbank vindt, is op een verantwoorde wijze gefokt. Zeer belangrijk hierbij is het feit dat deze kippen niet preventief zijn behandeld met antibiotica.

Ook zijn deze kippen ‘droog’ geslacht. Bij deze methode wordt er geen extra vocht in het vlees opgenomen, zodat al de vlees sappen 100% natuurlijk zijn.

Barbecue

Barbecueën is een trend van de laatste jaren die steeds meer en meer opkomt, ook in de winter. Voor ons als specialist zijn barbecueproducten daarom ook producten die uitgebreid de aandacht krijgen. We hebben diverse specialiteiten van kalfs-, rund-, kalkoen-, kip-, lams- en varkensvlees maar ook het Spaanse Iberico vlees en de Scotch Beef Rib Eye zijn goede smaakmakers op de barbecue.

Naast barbecuevlees bieden namelijk wij ook allerlei lekkernijen aan om uw barbecuefestijn compleet te maken. Hierbij kunt u denken aan huisgemaakte kruidenboter, diverse sausjes, salades, carpaccio. Laat u inspireren en zorg dat u uw gasten kunt verassen met uiterst verse en kwalitatief hoogwaardige barbecue specialiteiten naar de laatste trends.

Gourmet & Fondue

Gezellig binnen gezamenlijk kokkerellen in de vorm van Gourmet en Fondue. Onze schotels die vers op bestelling worden klaargemaakt staan feestelijk op tafel.

Saladeschotels

Als het gaat om mooie opgemaakte salades bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen diverse soorten salades, eenvoudig of luxe opgemaakt op schaal. Zo vindt u bij ons o.a. huzarensalade met rundvlees, zalmsalade, kartoffelsalade en kip-kerriesalade.

Voor de opmaak van de salades worden verse ingrediënten gebruikt. De eenvoudig opgemaakte salades worden gegarneerd met wat verse sla, de luxe salades worden gegarneerd met hapjes.