Black Aberdeen Angus rundvlees van het keurmerk Scotch Beef

Geplaatst door: Jaap van Prooijen In: Buitenlands vlees Reactie: 0 Bekeken: 1893

Schotland staat bekend om haar uitgestrekte ruige graslanden en heldere rivieren. Generaties boeren met passie voor kwaliteit werken in harmonie met de natuur en gebruiken haar beste middelen en natuurlijke gewassen om typische producten van Scotse bodem te produceren zoals Scotch Whisky, Scottish salmon, Scotch beef en Scotch lamb.

Jaap in Schotland

Met een oppervlakte van 78.772 km² is schotland groter dan Nederland en Belgie bij elkaar. Toch telt het land slechts 5 miljoen inwoners, dit is veel minder dan in Nederland of Belgie. De runderen en lammeren hebben een overvloed aan ruimte en ongerepte natuur waar zij vrij kunnen rondlopen en naar hartenlust kunnen grazen. Er wordt traditioneel geproduceerd met echte geharde vleesrassen die prima bestand zijn tegen het weerbarstige schotse klimaat.

Garantie voor herkomst en kwaliteit

Scotch Beef en Scotch Lamb hebben de protected geographical indication (PGI) status. In het Nederlands is dit de Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Deze erkenning wordt door de Europese Commissie uitsluitend toegekend wanneer een product volledig voldoet aan strikte richtlijnen. Deze richtlijnen eisen een bewezen verband tussen de tradities en het milieu van het land van herkomst. Daarnaast is het een fundamentele regel dat het product van hoge kwaliteit is. Scotch Beef en Scotch Lamb hebben specifieke eigenschappen en een superieure kwaliteit boven de geldende commerciele normen. Nationale kwaliteitswetgeving verzekert de traceerbaarheid van de producten. Het vlees is afkomstig van dieren die geboren, getogen (op goedgekeurde farms) en geslacht zijn in Schotland. Kortom: uw garantie voor herkomst en kwaliteit.

Schotse rib roast

Scotch Beef & Scotch Lamb, de keuze van topkoks

Cees Helder: Scotch Beef & Scotch Lamb is voor mij de manier om de smaak van prachtig Schotland in huis te halen. Als ambassadeur van Scotch Beef en Scotch Lamb kom ik regelmatig in Schotland. De robuuste smaaksensatie en de malsheid van het vlees zijn ongekend. Niet alleen de entrecote en tournedos, maar ook de andere delen van het rund zijn voortreffelijk. Het grote geheim van de smaak is de frisse, zuivere Schotse lucht, een optimale bodem en zorgvuldig geselecteerde rassen, en dat proef je!

Gerelateerd aan deze tags

    Reacties

    Laat uw reactie achter