Hollands rundvlees - Kom alles te weten over ons Hollandse rundvlees

Geplaatst door: Jaap van Prooijen In: Hollands Rundvlees Reactie: 0 Bekeken: 2297

Het Hollandse rundvlees is het rundvlees, waar de slager van oudsher om bekend stond. De trots van elke slager. Vroeger ging de slager op maandag naar het slachthuis om het beste rundvlees voor zijn klanten uit te zoeken. Tegenwoordig gaat dit heel anders, hoewel er wel heel veel overeenkomsten zijn.

Boer methorst

Jaap van prooijen, inmiddels al meer dan 35 jaar slager en vakman, koopt zijn vrouwelijk rundvlees in bij boer Methorst in de Glind (Barneveld). Vroeger ging Jaap dit zelf uit zoeken, maar inmiddels weet boer Methorst exact wat wij willen en zorgt hij ervoor dat er iedere week vers vrouwelijk rundvlees afgeleverd wordt. Elk rund wat bij ons binnenkomt, wordt door de slager gecontroleerd op malsheid, kleur en marmering, om u het beste en lekkerste stukje rundvlees te kunnen garanderen.

Hollands Rundvlees - Boer Methorst uit de Glind

Smaak en structuur

Het Hollands rundvlees is heel anders dan het Black Aberdeen Angus rund. Dit rundvlees is wat de gemiddelde Nederlander graag wil, mager en mals. De slager zorgt ervoor dat alle delen uit het rund helemaal worden afgevliesd en ontvet, om een prachtig, mager stukje rundvlees over te houden. Wij kiezen bewust voor vrouwelijk rundvlees, vanwege de malsheid, smaak en de rijpheid wat zorgt voor een klein randje vet.

Groeiproces en voeding

Boer Methorst is een echte boer in hart en nieren, met liefde voor zijn vee. Daarom krijgen de runderen speciaal voermengsel dat hoofdzakelijk bestaat uit maïs, aardappel, bierborstel en andere essentiële voedingsstoffen. En zeker zo belangrijk voor de runderen is de groeiperiode in de stal, maar ook in de wei, waar het vee de kans krijgt om te werken aan de spierontwikkeling en het benengestel.

Hollands rundvlees in de wei

Reacties

Laat uw reactie achter