Over slagerij jaap van prooijen

Jaap van Prooijen 25 jaar geleden
Algemeen

Gevestigd in de Alblasserwaard staat specialiteitenslagerij Jaap van Prooijen inmiddels al meer dan 25 jaar garant voor kwaliteitsvlees en -vleeswarenbarbecue en catering.
Deze garantie wordt hoofdzakelijk gerealiseerd door de zorgvuldige selectie van vee dat verantwoordelijk is gemest en grondstoffen die op vakbekwame wijze zijn geproduceerd.
Wij bieden onze klanten niet alleen een standaard vleesassortiment aan, maar meer dan dat. U vindt bij ons een uitgebreid assortiment specialiteiten waar wij steeds innoverend mee bezig zijn.

Hier op onze website, vindt u informatie over ons assortiment, de herkomst van ons vlees, voedingswaarden, barbecuecatering enz. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op via de contact pagina.

Historie


Al op 16 jarige leeftijd wist Jaap van Prooijen in welke bedrijfstak hij wilde gaan werken. Als leerling slager bij Albert Heijn en als medewerker bij een zelf-slachtende dorpsslager in Kesteren maakte hij zich het slagersvak eigen. Nadat Jaap na een aantal jaren alle vakdiploma’s had behaald, ging hij werken bij een slager in Elst, waar hij zich specialiseerde in de worstmakerij.

Door de tijd heen had Jaap kennis gemaakt met alle facetten van de inkoop van levend vee. Met deze kennis op zak en de vakbekwaamheid in het slagersbedrijf, begon Jaap zijn zoektocht naar een eigen winkel met de nodige ruimte om ook het worstmakers ambacht te beoefenen.

In 1989 eindigde de zoektocht in de Alblasserwaard, in Hardinxveld Giessendam, waar hij de slagerij van, de met pensioengaande slager, Bas de Deugd overnam. Na de opening was deze winkel aan de Buitendams een moderne winkel, maar er werd regelmatig gemoderniseerd om te blijven voldoen aan de nieuwste eisen en om te blijven werken met de modernste apparatuur. In het najaar van 2010 is de winkel verhuisd naar de Talmastraat, waar een volledig nieuw pand betrokken werd.

Jaap & Petra van prooijen
Winkel

Het pand dat wij in het najaar van 2010 hebben betrokken bevindt zich in het centrum van Hardinxveld Giessendam. Het is gesitueerd in een opzichzelfstaand winkelcentrum met als directe buren Bakkerij Soeteman, Flowerpower by Mosterd en een Albert Heijn supermarkt.

In onze winkel werken wij met geavanceerde en moderne apparatuur die aan de nieuwste hygiëne eisen voldoen. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van onze producten.

De winkel is op een praktische wijze ingericht om u als klant optimaal van dienst te kunnen zijn. Zo kunt u zelf uw salades en voorverpakte worsten pakken, direct vragen stellen aan de slager en rustig een kijkje nemen in de Bourgondisch gevulde toonbank.

Winkel slagerij Jaap van Prooijen

Worstmakerij

Als worstmaker ben je een ambachtsbeoefenaar. Deze vorm van ambacht vereist zowel een zeer uitgebreide vakkennis als vakmanschap. Jaap van Prooijen heeft in het verleden vele malen bewezen een meester te zijn in het goed samenstellen van vleessoorten en specerijen. Diverse eigen geproduceerde producten zijn dan ook herhaaldelijk in de prijzen gevallen op nationaal erkende vakwedstrijden.

Onze worstmakerij, rokerij en zouterij die zich in het oude winkelpand aan de Buitendams bevinden, zijn voorzien van moderne machinerie die voldoet aan de meest recente hygiënecode.

Kortom: de juiste ingrediënten, uitstekende vakkennis en het gebruik van moderne hulpmiddelen is te proeven in onze vleeswaren en worstsoorten.

Een greep uit eigen worstmakerij:
  - Grillworst    - Fricandeau
  - Kookworst    - Zeeuws spek
  - Boerenham    - Rosbief
  - Rookvlees    - Rookworst

Slagerij van Prooijen en prijzen voor de worstmakerij

Kwaliteit

Als versspecialist staat kwaliteitswaarborging voorop. Aangezien dit uit vele aspecten bestaat en niet eenvoudig is, streven wij voortdurend naar verbetering. Wat hierbij enorm helpt is de vakkennis en het vakmanschap van medewerkers. Met dat in ons achterhoofd zorgen wij dan ook dat wij slagers in dienst hebben met vakdiploma’s, maar tevens de kans bieden aan jong slagerstalent om hun kwaliteiten in ons bedrijf verder te ontwikkelen.

Om de product en proces kwaliteit te meten hanteren wij de ‘Hygiënecode voor het Slagersbedrijf’. Aan de hand van deze controlelijsten kunnen we een constante kwaliteit aanhouden.

Hygienecode

Service

Voor ons is het belangrijk dat u als consument bij ons kunt vinden wat u zoekt. Niet alleen het product zelf, maar ook de kwaliteit daarvan. Daarom streven wij naar een hoge servicegraad. Mocht u speciale wensen hebben, zoals het vacuumeren van producten of het speciaal af laten snijden van een stuk vlees, is dit geen probleem. Mocht u uw bestelling graag thuisbezorgd willen hebben is ook dat in overleg mogelijk.

Innovatie

Niet alleen verbetering maar ook innovatie word in de hand gewerkt met vakkennis. Met het creëren en uitwerken van nieuwe specialiteiten en receptideeën bieden wij u een wisselend assortiment aan, dat dan ook bijdraagt aan de diversiteit van uw eetpatroon. Voor ons is het ook belangrijk om onze blik te verbreden in het vak. Hiervoor bezoeken wij regelmatig andere verswinkels en staan wij open voor suggesties van u als consument.
Klachten & Suggesties

In ons bedrijf wordt veel nagedacht over het verbeteren van processen en service. Helaas zien wij ook wel eens iets over het hoofd, waardoor wij niet volledig aan de klantwensen kunnen voldoen. Aangezien wij dit willen voorkomen stellen wij het zeer op prijs dat wanneer u klachten of suggesties heeft, dit deelt met ons, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.  Kom gerust hiervoor langs in de winkel, of neem contact met ons op via de contact pagina.

Contact en bedrijfsgegevens

Specialiteitenslagerij Jaap van Prooijen
Talmastraat 10
3371 VG Hardinxveld-Giessendam
Tel. 0184-612196
info@slagerijvanprooijen.com
KvK-nummer 23061726
BTW-nummer NL008765509B01

Jaap van Prooijen

Handtekening